arbetsfordon-2021

Arbetsfordon i rampljuset

Det gäller att ta hand om och underhålla sitt arbetsfordon

När du använder ditt fordon som arbetsredskap är det viktigt för din och andras säkerhet att fordonet hålls i bra skick och att ljus och ljusinställningar är väl omhändertagna och inställda för rätt bruk. För att färdas säkert och för att minska risken för skador, som exempelvis påkörningar på grund utav att ditt bakljus är inte som det ska, bör ditt fordon, trailer eller släp vara i topptrim.

När det gäller fordonsbelysning till lastbil, truck och trailer är det en del parametrar som räknas in och specifika termer som du behöver kunna för att du ska få rätt material som passar för ditt fordon. Det är inte alltid lätt att skilja vissa produkter åt och det är därför information och återförsäljare är viktigt att kolla upp.

För att få bättre koll på vad just ditt behov är, så finns det listor med en mängd olika produkter för truck och trailer och information om varje reservdels innebörd. Är det något som du är intresserad av eller som du vill veta mer om, bör du kontakta de som säljer den direkt, chatta med en återförsäljare eller besöka olika butiker som kan ge information om komponenten.

arbetsfordon-2021

Se över hela arbetsfordonet

När du ska visa fordonets bredd och position används positionsljus och de olika markeringar och ljuskällor som ska vara med för att markera. Vilken bredd och mått något har varierar beroende på fordonstyp och släp. Om du inte vet vad som passar just för ditt arbetsfordon, finns det möjlighet att få fram information för att du ska få rätt lampa för rätt fordon. Det händer ganska ofta att positionsljus misstas för sidomarkeringar, men det är faktiskt rätt så stor skillnad på dem. Positionsljuset används för framåt bruk och sidomarkeringarna används på sidorna av arbetsfordonet.

Bakljusen på ditt arbetsfordon är, som med övriga delar, viktigt att de fungerar som de ska. Det spelar ingen roll om det är på din traktor, husvagn, lastbil, eller exempelvis släp, så behöver du ha ett väl fungerande bakljus för att minska risken att bli påkörd och för att andra medtrafikanter ska se om du bromsar eller vart du är på väg. Med baklyktornas hjälp kan trafikanter se hur långt ditt fordon är och hjälper medtrafikanter att förstå hur långt det är till ditt fordon, trailer eller släp.

Det finns en rad olika kombinationer och enkla baklyktor för dig att välja på till ditt arbetsfordon. Om du tar dig tid att söka efter information, så kan du få rätt baklykta som passar ditt behov. Men när det kommer till fordon är det inte endast utsidan och exteriören som är det viktigaste. Det är även av stor vikt med att ha en snygg interiör. Angående belysning och komponenter, så finns det ett brett sortiment av interiörbelysning som är till för olika behov och efterfrågan. Även om det skulle vara belysning till ditt fordon, släp eller truck är valen många. Den största skillnaden på produkterna är både material och ljuseffekt.

arbetsfordon-2021

Detaljer gör arbetsfordonet

Oberoende av vilken fordonstyp som du har, så hör alltid ett kabelsystem till. Okunskap kring sitt fordon brukar leda till mer kablage eller tillbehör och det är väldigt viktigt att du väljer rätt kablar som passar till fordonet som du har för att undvika kortslutning. För att få mer ljus, så går det att ansluta LED med specialgjorda kontakter till kabelsystemet och inte nog med det, så finns det även fria ledningar i kabelsystemet som möjliggör alternativet att använda belysning eller annan elektrisk utrustning tillsammans med kablaget i systemet. Kabelsystem är framtaget för att med sin design kunna fungera för trailers, släp eller yrkesfordon.

Ett säkert och smart arbetsredskap är två av många fina kvalitéer som utgör manöverdonet för bakliftar. Utformad med en integrerad magnet gör det möjligt för manöverdonet att få till en dockning på valfri placering på den metalliska ytan på fordonet. Manöverdon baklift är till för att klara besvärliga väderförhållanden och funkar perfekt i alla möjliga slags miljöer och väder. Med extra säkerhetsinitiativ som manöverdonets kompletta damm och fuktsäkerhet gör den redo och anpassningsbar för alla arbetssituationer.

Läs vårt senaste inlägg här.

Similar Posts