ledramper-2021

Ledramper

Förbättra din körupplevelse med ledramper

Under december månad var Sverige i princip helt mörklagt på grund utav de få timmar sol som landet hade. Det blev nu tydligare än någonsin hur viktigt det är att ha rätt belysning och att du både syns med din bil och att du har en ljusbild som förbättrar din sikt i både mörker och skymning.

Ett av de tillbehören som har blivit allt mer populära för att förbättra sin körning och få mer kontroll över mörkret när du färdas fram på de mörka vintervägarna är ledramper. Dessa finurliga extraljus ökar din medvetenhet i mörkret och hjälper både dig själv och dina medtrafikanter att synas och bli sedd.

Ledramper har utvecklats under åren och de blir allt mer smartare i sin ljusstyrka och sin design. Beroende på vad du vill ha för typ av ledramp på din bil, så har du ett brett sortiment att välja på både i storlek och i styrka och omfång. Du bör gå igenom vilka alternativ som finns och söka runt på online och i butiker innan du beslutar vilken ledramp som du känner skulle passa dig bäst.

Det är alltid bäst att se över de olika alternativen innan du köper din ledramp. Både körning och bilmodeller utvecklas allt mer och behovet av riktigt bra belysning är högre än någonsin. Ledramper är mycket efterfrågat och om du verkligen vill förbättra din körning och våga dig ut på vägarna i vinterns mörker och även resterande månaders kvällar och nätter, så bör du se över ledramper och vad de kan göra för dig.

Vill du läsa mer om vilka val det finns för att höja din körupplevelse? Då rekommenderar vi att du gör dig ett besök hos bilkungen.se.

ledramper-2021

Välj ut det ljus som passar din körning bäst

Alla är vi olika och vår körning är unik för varje person. Ledramper är ett bra alternativ för dig som vill öka din ljusbild och få en mer klar sikt över det som du har framför dig. Vad är det då som ljuset i dessa ramper består av?

Ljuset beräknas i Lumen och det är Lumen som anger den faktiska ljusmängden som skapas när en lampa antänds och som skapar ljusbilden som du får när du kör. Lumen är en term som är väldigt allmän och som används som måttenhet för lampor för både hushåll och som i det här fallet för bilar och ledramper.

Förutom Lumen, så finns även en annan generellt sett vanlig term och det är måttenheten Watt. Watt kan du använda när du mäter användning av energi som krävs för att ljuset ska kunna bli. Hur mängden ljus uträknas baseras på vilken typ av fordon det gäller och i vilka förhållanden och typer av vägar som du ska använda ljuset i.

ledramper-2021

Det finns en del inställningar att välja på, men oberoende inställning så kommer du att få en ljusbild som lyser upp det koncentrerade området med ett vitt och brett sken. En utgångspunkt gällande ljusstyrka är att ledramper som har en styrka på 120w är starkare än 6 halogenlampor på 55w. Beroende på hur kunnig du är inom ljus och lumen, så kan det i alla fall ge dig en fingervisning kring vilket fantastiskt starkt och komprimerat ljus det faktiskt handlar om i en ledramp och vilka grymma produkter som faktiskt ledramper är.

Är du intresserad av hur utvecklingen inom bilbelysning ser ut? Läs mer här på: Bilbelysning – Hur ser den ut i framtiden?

Vill du läsa mer om hur du ska tänka inför att ställa på eller av din bil? Då bör du läsa vårt senaste inlägg här.

Hur ser ekonomin ut nu efter jul och nyår? Få hjälp med en ekonomisk översikt och få rådgivning kring hur du bör tänka kring kommande inköp hos 8511 Redovisning.
Similar Posts