10-rad-for-battre-bilvard-2020

10 råd för bättre bilvård

Tips och trix för att du ska förbättra din bilvård

Alla har vi våra olika sätt att ta hand om våra fordon och bilar och en del är mer generella än andra. Det finns de som lärt sig via Youtube och sociala medier, det finns de som tagit vara på kunskapen som de fått från bilverkstäder och mekaniker och det finns även de som tagit vara på tips och råd från lite överallt och vårdar bilen utefter det.

Oberoende på hur kunnig du är inom bilvård och att underhålla fordonet, så brukar det alltid vara välkommet med lite tips och nya tankesätt kring hur man kan uppgradera och förbättra sin bilvård. Man kan alltid lära sig någonting nytt om bilar och fordon och speciellt under de olika säsongerna sommar och vinter.

Vill du få tips kring den senaste tekniken både i bilar och för hemmet? Läs mer på jeapie.com och få inspiration till vad du kan ge dig på i teknikens värld under julen som kommer.

10-rad-for-battre-bilvard-2020

Tips för bättre bildvård

För att du ska kunna förbättra dina kunskaper inom bilvård, så kommer här en rad tips som både är för nybörjaren, men som även tilltalar den mer erfarne inom underhållning av fordon och motorer.

  1. Spolarvätska – Tänk på att se över din spolarvätska och se till att den alltid är påfylld. Speciellt nu under vinterhalvåret, så är det mycket viktigt att du har fyllt på även om det inte ligger snö på marken.
  2. Isskrapa – Tänk på att alltid ha en isskrapa i bilen, eftersom det kan gå snabbt när vädret slår om under natten och plusgrader kvällen innan byts ut mot minusgrader och igenfrusna vindrutor.
  3. Oljebyte – Tänk på att se över din oljenivå i bilen. Om du inte skulle ha tillräckligt med bilolja i bilen, så riskerar du att motorn kommer att skära sig och i värsta fall förstöra hela motorn. Skulle det hända så har du en dyr resa framför dig och dessvärre ingen bil att använda.
  4. Vindrutetorkare – Gnisslar det när du använder dina vindrutetorkare eller tar dem dåligt? Då kan det vara dags att byta. Med nya vindrutetorkare får du bättre sikt och en större säkerhet ute i trafiken.
  5. Motorvärmare – För dig som vill slippa sitta och vänta på att motorn ska bli varm, bör införskaffa en motorvärmare. Under vinterhalvåret kan det här vara en riktigt livräddare och det är ett tillbehör som är tacksamt mot din bils hållbarhet.10-rad-for-battre-bilvard-2020
  6. Däck – Tänk på att se över dina däck då och då. Slitage på däcken kan komma snabbare än du tror och är det slitage, så bör du byta till nyare däck för både din egen och dina medtrafikanters skull.
  7. Muttrar – Om du nyligen har bytt däck, så bör du se över och dra åt dina muttrar efter några mils körning. Ibland lossnar muttrarna lite efter att du bytt däck och behöver då dras åt.
  8. Bilvårdsprodukter – När du ska välja bilvårdsprodukter, så bör du se över vad de ska användas till och om det finns ett miljövänligare alternativ eller om de redan är miljöanpassade. Sök på nätet vad andra personer säger om produkterna och om de är skadliga på något sätt.
  9. Biltvätt – Tänk på att tvätta din bil, gärna innan den helt smutsat igen. Var försiktig med biltvätten under vinterhalvåret dock, då dörrarna kan riskera att frysa igen om du tvättar i minusgrader.
  10. Lyktor – Tänk på att putsa både framljus och bakljus ibland för att få bort det lager av damm och smuts som kan skymma sikten av dina lampor.

Vill du läsa mer om bilvård eller ta del av vårt senaste inlägg, så kan du klicka här.

Om du vill lägga mer på din bilvård och investera i din bil, så kan du se över din ekonomiska situation hos 8511 Redovisning som hjälper dig på vägen.

Similar Posts